-35%

UHE 22 Електропневматски чекан

UHE 22 Електропневматски чекан

Шифра: 600693000
-35%
20.000 мкд.
31.110 мкд.
Чекан со робустен маратонски мотор до 5 пати поголем работен век
Двостепен менувач и електроника Вароспепед (V)
Дејство со чекан со високи перформанси, прецизно поставено во куќиштето од алуминиумска легура: долготрајно и робусно
Погоден за битови и додатоци со додаток на СДС-плус или крај на цилиндрични стебла (без влијание)
Stop Чекан стоп за дупчење само во ротационен режим
Stop Стоп за ротација за длето
Change Метабо "Брза" промена на менувачот, а со тоа брза промена на чекан за дупчење и длетање и чак без клуч за брзо дупчење и завртки за прицврстување
Rot Ротирање во насока на стрелките на часовникот и спротивно од стрелките на часовникот
Elect Variospeed (V) електроника за бесконечно променлива промена на брзината
Палец за врвно избор на брзина
Робустен мотор Метабо маратон за дополнителен долг работен век
Двостепен менувач: две брзини на дупчење за дупчење во дрво и метал (без удар) Пневматски механизам за перформанси со високи перформанси за дупчење без напор во камен и бетон
Housing Куќиште на алуминиумска опрема за леано леење за оптимално дисипирање и стабилност на топлината.
Metabo S-автоматска спојка за ограничување на вртежниот момент: за ограничување на ненадејниот обратна вртежен момент што може д

Пластичен куфер
Футер 1,5 - 13 mm
Рачка обложена со гума


Дијаметар на дупчење во меко дрво (mm) 30
Вртежи (rpm) 2900
Дијаметар на дупчење во челик (mm) 13
Номинална влезна моќност (W) 705
Капацитет на дупчење во бетон (mm) 22
Излезна моќ (W) 410
Прифат за алат SDS-Plus
Тежина (Kg) 2.7
Max. енергија на поединечен удар (EPTA) (J/s) 2.2
Вртежен момент (Nm) 15