Електронската трговија на Маквелд ДОО работи на веб-страната https://www.makweld.mk/, која обезбедува производи и услуги. Оваа Политика на приватност се користи за да се информираат посетителите на веб-страната за нашите правила за прибирање, користење и обелоденување на личните информации доколку некој одлучи да ги користи услугите на веб-страната.

Доколку одлучите да ги користите нашите услуги, тогаш се согласувате со прибирање и употреба на информации во врска со оваа Политика. Личните информации што ги собираме се користат за обезбедување и подобрување на услугата. Ние нема да ги користиме или споделуваме вашите информации со никого освен како што е опишано во оваа Политика за приватност. Поимите користени во оваа Политика за приватност имаат исти значења како и во нашите Услови и правила, што е достапно на https://www.makweld.mк/.

Собирање и употреба на информации

За подобро искуство при користењето на нашата веб-страна, можеби ќе побараме да ни дадете одредени лични информации за идентификација, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на вашето име, телефонски број и поштенска адреса. Информациите што ги собираме ќе се користат за да ве контактираме или идентификуваме.

Податоци за логирање

Сакаме да ве информираме дека секогаш кога ќе ја посетите нашата веб-страна, собираме информации што вашиот пребарувач ни ги испраќа до нас, што се нарекува Log Data. Овие податоци за најавите можат да содржат информации како што се интернет протокол на вашиот компјутер ("IP"), верзија на пребарувачот, страници на нашата веб-страна што ги посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на тие страници и други статистики.

Колачиња (Cookies)

Колачињата се датотеки со мала количина на податоци што најчесто користат анонимен уникатен идентификатор. Истите се испраќаат до вашиот пребарувач од веб-страната што ја посетувате и се чуваат на хард дискот на вашиот компјутер. Нашата веб-страна ги користи овие „колачиња“ за собирање информации и за подобрување на нашата услуга. Вие имате можност да ги прифатите или одбиете овие колачиња и да знаете кога некое колаче се испраќа на вашиот компјутер. Ако одлучите да ги одбиете нашите колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата услуга. Можете да научите како да управувате со колачињата на вашиот веб-пребарувач следејќи го уипатството за колачиња на пребарувачот.

Даватели на услуги

Го задржуваме правото да ангажираме компании и/или физички лица заради следниве причини:

  • Да ја олесниме нашата услуга;
  • Да ја обезбедат услугата во наше име;
  • Да извршуваат услуги поврзани со услугата; или
  • Да ни помогне да анализираме како се користи нашата услуга.
Бидете информирани дека овие трети страни имаат пристап до лични информации на корисниците на нашата веб-страна. Причината е да ги извршуваат задачите што им се доделени од наше име. Сепак, тие се должни да не ги откриваат или користат информациите за која било друга цел.

Безбедност

Ние ја цениме вашата доверба при давањето на вашите лични информации и затоа се обидуваме да користиме комерцијално прифатливи средства за да ги заштитиме. Но, запомнете дека ниту еден метод на пренесување преку Интернет или метод на електронско складирање не е 100% сигурен и не можеме да гарантираме негова апсолутна безбедност

Линкови до други страници

Нашата услуга може да содржи врски до други страници. Ако кликнете на линк од трети страни, ќе бидете насочени кон таа страница. Бидете информирани дека овие надворешни страници не работат од нас. Затоа, ве советуваме да ја разгледате Политиката за приватност на овие други веб-страни. Ние немаме никаква контрола над нив и не преземаме одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на кои било страници или услуги на трети лица.

Детска приватност

Нашите услуги не адресираат никого под 18 години. Ние не сме запознаени со собирањето лични информации за лична идентификација на деца до 18 години. Во случај да откриеме дека дете под 18 години ни дало лични податоци, веднаш тоа ќе го избришаме од нашите сервери. Ако сте родител или старател и сте свесни дека вашето дете ни доставило лични информации, ве молиме контактирајте не за да можеме да направиме неопходни активности.

Промени во оваа политика за приватност

Ние може да ја ажурираме нашата политика за приватност од време на време. Така, ве советуваме периодично да ја прегледувате оваа страница за какви било промени. Ние ќе ве известиме за какви било промени со објавување на новата Политика за приватност на оваа страна. Овие промени се ефективни веднаш, откако ќе бидат објавени на оваа страница.

Контактирајте не

Ако имате какви било прашања или предлози во врска со нашата политика за приватност, не двоумете се да не контактирате.Аплицирај за дистрибутер